STYLE SWITCHER

Choose Colour style

Openingsuren kantoor: ma-vrij 9:00-12:30 & 13:30-17:00

Aanwezigheidsregistratie in de bouwsector.

Sinds 2014 is aanwezigheidregistratie in de bouwsector wettelijk verplicht. Alle werknemers op de werf moeten dus geregistreerd worden bij de overheid. De eenvoudigste manier om dit snel en efficiënt te doen, is door gebruik te maken van de automatische Checkinatwork.
De Checkinatwork, ingevoerd in 2014, is een systeem voor aanwezigheidregistratie in de bouwsector.
Dit systeem werd ingevoerd om meerdere redenen: het bestrijden van zwartwerk en oneerlijke concurrentie, en het bevorderen van een veiligere werkomgeving.

Wie moet geregistreerd worden?
Alle personen die op de werf werken en activiteiten uitvoeren die betrekking hebben op onroerende staat, moeten geregistreerd worden. Dit omvat werkzaamheden zoals bouwen, verbouwen, afwerken, inrichten, herstellen, onderhouden, reinigen en afbreken. Iedereen die actief betrokken is bij de realisatie van een werf, inclusief arbeiders en zelfstandigen, moet zich registreren. Occasionele bezoekers, zoals directieleden of potentiële kopers en verkopers, zijn vrijgesteld van registratie.
De Checkinatwork-regeling is van toepassing op werven met een minimale totale investering van 500.000 euro. De verantwoordelijkheid voor registratie ligt zowel bij de persoon die het werk uitvoert als bij degene die de arbeidskracht aanstuurt. De werkgever moet ervoor zorgen dat alle werknemers, inclusief die van onderaannemers, geregistreerd zijn. Het is daarom essentieel om duidelijke afspraken te maken over wie de registratie uitvoert.

Checkinatwork met de oplossingen van Multi-Track
Met de vereenvoudigde Checkin@Work-oplossing worden werknemers automatisch ingecheckt bij de werven die u hebt ingesteld in de webapplicatie. Hierdoor worden de juiste werknemers geregistreerd zodra ze op de werklocatie aankomen.
Onze oplossingen voldoen aan de volgende vereisten:
Altijd in orde met de wetgeving
Met slechts een paar handelingen voldoen uw werknemers volledig aan de wetgeving. U hoeft zich geen zorgen meer te maken over sociale controle of eventuele sancties.
Simpel en snel
Tijdregistratie en aanmelden bij Checkinatwork zijn eenvoudig te realiseren met onze verschillende oplossingen:
• Badgesysteem in bedrijfsvoertuig
• Mobiele applicatie
• Webapplicatie
Met onze geolocatie-technologie registreren we op welke werf de werknemer is aangemeld. De Checkinatwork-aanmeldingen geven u altijd een perfect overzicht.

Overzichtelijk rapport
Via de Multi-Track webapplicatie heeft u toegang tot een overzichtelijk rapport van uw Checkinatwork-registratiegegevens.

Hoe werkt de Multi-Track-oplossing?
Elke werknemer heeft een persoonlijke badge die is gekoppeld aan zijn identiteit. Deze badge wordt gebruikt voor tijdregistratie, mobiliteitsberekeningen en bestuurdersidentificatie. Naast de naam worden ook het rijksregisternummer of Limosa-nummer en het ondernemingsnummer van de werknemer aan het registratiesysteem gekoppeld.

De “Check in @ work”-zones worden gecreëerd in de webapplicatie en gekoppeld aan geofences rond de werklocaties (virtuele afbakening van een zone) met een CIAW-nummer. Wanneer werknemers van huis of vanuit het bouwbedrijf naar de werf vertrekken, worden ze na registratie automatisch aangemeld voor mobiliteitsberekening en tijdregistratie.

Bij aankomst op de werklocatie, zodra het voertuig de geolocatiezone binnenrijdt, worden alle werknemers in het voertuig automatisch geregistreerd bij het “Checkin at work”-portaal. In de applicatie heeft u altijd een overzicht van de aangemelde werknemers en kunt u eenvoudig een rapport genereren van alle aanmeldingen. Mocht een werknemer zijn badge vergeten, dan kunt u deze altijd handmatig inchecken via de applicatie.