STYLE SWITCHER

Choose Colour style

Openingsuren kantoor: ma-vrij 9:00-12:30 & 13:30-17:00

PIONIERS IN VOERTUIGLOKALISATIE

Multicall Business Services & Security NV is een Belgisch bedrijf dat deel uitmaakt van de Multicall Group.

M.B.S.S. is gespecialiseerd in het ontwikkelen en verdelen van telemetrie (1) - en telematicatoepassingen (2) voor de professionele markt.
Het bedrijf biedt vernieuwende, betrouwbare, kwaliteitsvolle en zeer gebruiksvriendelijke oplossingen naar KMO- en MGO-markt.
In de 'track and trace' markt is Multi-track Organizer een begrip.
Multicall Business Services & Security is gelegen in het rustieke Herzele.
Vraag uw demo nu aan en u ziet zelf wat er allemaal mogelijk is met onze totaaloplossing Multi-track Organizer.

1. Telemetrie is het op afstand meten van bepaalde parameters (bijvoorbeeld temperatuur, openen van deuren) om die vervolgens via telecommunicatie te versturen naar een andere locatie.
2. Telematica is een discipline die zich bezighoudt met telecommunicatie en informatica, maar vooral ook met zaken waarbij deze twee gecombineerd toegepast worden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van dataverbindingen, computernetwerken, de modernste telefoonverbindingen en satellietcommunicatie

HOE HET BEGON

Als bedrijf gespecialiseerd in communicatie en consulting merkten wij enkele jaren terug een belangrijke verschuiving in de GSM-markt.

Begin ‘94 was mobiele telefonie een status symbool voornamelijk in gebruik bij het top management. Gelukkig zorgde de concurrentie tussen de operatoren voor een “opening in de markt”. De daaraan gekoppelde prijsdalingen maakten het gebruik van een GSM bereikbaar voor iedereen.

Vandaag is bereikbaarheid een must geworden. Om die reden kent iedereen ongetwijfeld de reacties als men op de voice mail terecht komt. Vervelend, en vooral frustrerend voor diegenen die het antwoord schuldig blijven. Net daaraan wilden wij iets aan doen, het optimaliseren van de bereikbaarheid!

Uit verschillende studies blijkt dat ongeveer 60 à 70 % van het omzet cijfers behaald worden buiten het gezichtsveld. Opmerkelijk als men rekening houdt dat in dat hoge percentage moeilijk hoogte gekregen wordt van het effectieve algemene reilen of zeilen.
Hoe kan je dan als organisatie de efficiëntie en rentabiliteit verbeteren als er geen zicht is op het algemeen verloop buiten het gezichtsveld?

De laatste jaren werd er druk ontwikkeld aan ‘fleetmanagement systemen’ om die efficiëntie in kaart te brengen. Minpunt van dergelijke systemen was de investeringskost én de communicatiekost. Bovendien waren dergelijke systemen omslachtig en meestal hardware afhankelijk. Daardoor kenden dergelijke ontwikkelingen vooral opmars in de transport sector en dan voornamelijk bij de grotere transporteurs.
Tot spijt van heel wat kleinere KMO’s die daardoor uit de boot vielen. De investering was meestal niet in harmonie met de opbrengst.
Als onafhankelijk concultancy bureau in telecom werden we in die periode voornamelijk geconfronteerd met de dure GSM-facturen van klanten. Die ervaring gaf ons alle elementen voor een perfecte analyse.
Opmerkelijk was daarbij de uitgebreide interesse van bedrijven die totaal niets met de transportsector te maken hadden.
Het markonderzoek was op dat niveau eigenlijk vrij eenvoudig: wat is voor u het ideale systeem en aan wat moet het voldoen?

De resultaten waren opmerkelijk en kwamen ongeveer hier op neer:
1. eenvoudig in gebruik en manipulatie
2. betaalbaar en rendabel
3. correcte communicatiekost
4. flexibele installatie faciliteiten
5. internettoepassing vrij te gebruiken waar en wanneer
6. snelle toepassing
7. Zonder voertuig koppeling (sleutelcontact of andere contacten om sabotage te vermijden)
8. transparantie naar bestaande software

Precies op bovenvermelde punten is het Multi-track systeem gebaseerd. De kracht zit in de eenvoud en gebruiksvriendelijkheid gekoppeld aan realistische en correcte communicatiekosten.

In 2005 zag Multi-track het levenslicht en is sedertdien een dagelijks hulpmiddel voor onze klanten in verschillende sectoren. Onze klanten gaan van kleine ondernemingen tot corporate bedrijven. En van de kleinste tot de grootste klant opteren we voor een persoonlijke aanpak. We bekijken per klant hoe wij een oplossing kunnen bieden aan uw noden.

WAAROM KIEZEN ONZE KLANTEN VOOR MULTI-TRACK ?

• All-in-One oplossing
• Veilig en betrouwbaar
• Overzichtelijke en betrouwbare urenverantwoording
• Besparing op loonkosten
• Besparing op voertuig- en brandstofkosten
• Besparing op communicatiekosten en tijd die gespendeerd wordt aan telefoongesprekken naar en van uw personeel
• Eenvoudig in gebruik
• Grotere klanttevredenheid door snelle en juiste informatie
• Optioneel integreerbaar in bestaande systemen
• Uitbreidbaar naar alle wensen van de klant
• Efficiënter inzetten van personeel
• Mogelijkheid om meer klanten te bedienen in dezelfde tijdspanne
• Opsporen en reconstrueren van probleemsituaties
• Grotere beveiliging van uw wagenpark